Her türlü meyvenin içinde alkol yaratmış olan Allah, Müslümanları sevmiyor mu?

Her türlü meyvenin içinde alkol yaratmış olan Allah, Müslümanları sevmiyor mu?

Eğer şu iddia doğruysa: “İslamiyet Tanrı’dan gelmiş olamaz, çünkü bilimsel gerçeklere aykırıdır. Ekmek, muz vb gibi yiyeceklerde alkol var; hatta vücut bile alkol üretiyor. Yani hiç kimse tamamen alkolsüz olduğunu söyleyemez. Bu nedenle İslamiyet, alkol yasağı getirdiği için, bugünkü bilime aykırıdır.”

Müslümanların kendilerine ciddi olarak şu soruyu sormaları gerekiyor: Kuran, getirdiği alkol yasağı ile gerçekleştirilmesi imkansız olan bir şeyi buyurarak Müslümanların imanda yaşamalarını engelleyecek bir sürçme taşı mı olmak istiyor?

Tanrı Müslümanlardan nefret mi ediyor? Tanrı Müslümanları sevmiyor mu ki, her meyvenin ve hatta kanın içinde doğal olarak alkol oluşmasını sağlıyor? Bu miktar hiç de az değil. Böylece bütün Müslümanlar her gün günah işliyorlar. Alkolsüz yaşamaları ve vücutlarını tamamen alkolden özgür kılmaları mümkün değil.

Meyvelerde gerçekten alkol var mı?

Sporcuların beslenmesi hakkında araştırmalar yapan bir enstitü,  tahıl (bira yapımında olduğu gibi), mısır, arpa, patates de dahil olmak üzere mayalanan her şeyde alkol oluştuğunu bildirdi. Tahıl, mısır, arpa ve patatesteki nişasta önce glikoza, sonra da maya mantarı aracılığıyla etil alkole dönüşüyor.

Ayrıca insan vücudu da alkol üretiyor, öyle ki kanda yaklaşık 0,003 promil alkol bulunuyor (bu da 80 kg ağırlığındaki birinde 1,68 gram saf alkol olduğu anlamına geliyor!). Yani herkes, hiç alkol tüketmese bile aslında alkol alıyor. Bu nedenle İslamiyet’in hiç alkol kullanmama buyruğuna uygun yaşamıyor.

 

1 kg taze muz 10 gün sonra yaklaşık 6 gram alkol içeriyor!

Her türlü meyve ve meyve suları da alkol içeriyor. Üzüm suyunda ise 1 litrede 10 gram kadar alkol bulunuyor!

Televizyonda (Das Erste) bir programda bildirildiğine göre, 20 adet olgun muz yemek, kişinin trafiğe çıkması için aşmaması gereken yasal alkol limitini aşmasına sebep oluyor!!!

Şaka değil!

Beş adet olgun muz bir şişe bira kadar alkol içeriyor.

O halde Allah’ın neden Kuran’da alkolü yasaklayıp da islamî cennette buna izin verdiği hakkındaki soru, yerinde bir sorudur. Nasıl olur da, bira, şarap veya sert içkiler içmediğimiz halde durmadan vücudumuza alkol almış oluruz? Asla yerine getirilemeyecek bir buyruk. Eğer Kuran temel bilimsel olgulardan bile habersizse nasıl olur da Tanrı’nın sözü olabilir sorusunu sormadan geçemeyiz.

Burada Müslümanlar, sadece alkol tüketiminin yasak olduğunu belirterek itiraz edeceklerdir. Ama Müslümanlar, alkol yasağından dolayı parfümleri bile alkolsüz üretiyorlar. Kuran’da şöyle yazıyor: “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar (putlar) ve fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan kaçının ki, kurtuluşa eresiniz.” (Sure 5:90, Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır çevirisi) Yine de, dünyadaki bütün diğer insanlar gibi Müslümanlar da her gün vücutlarına alkol alıyorlar.